Seyahat alışkanlıklarımız pandemiyle birlikte yeni özellikler kazandı. Karantina döneminde karşılaştığımız durumlar için aldığımız önlemler çalışma modellerimizde değişikliğe neden olduğu gibi rutinlerimiz ve tatil planlarımızda da etkili oldu.  Zorunlu olarak evlerimizde kaldığımız ve hareket alanımızın oldukça kısıtlandığı pandemi dönemi sonrasında herkes eskisinden daha fazla deneyim kazanmak istiyor. Bu deneyimler arasında yeni yerler görme ve daha çok gezme isteği bulunuyor. Konaklama hizmeti sunan aplikasyonlar ve internet siteleri alışkanlıklarımızda yaşanan değişimlere ayak uyduruyor. 

Deneyime ve keşfetmeye odaklanmış planlar mobil uygulamalar için önem kazanmış durumda.  Seyahat alanındaki mobil uygulama devlerinden biri olan AirBnb’nin CEO’su Brian Chesky uygulamanın son güncellemesinin temellerini aktardı. İş hayatındaki mobilleşmeyle birlikte internet olan her ortamda çalışabiliyor olmaya başlamamız seyahat etmemizi kolaylaştırdı. Bu mobilleşme uzun soluklu seyahat oranlarının artmasına yardımcı oldu. Brian Chesky, insanların kısa zamanlı seyahatler yerine uzun soluklu seyahatlerinde artış olduğunu belirtiyor. 

AirBnb son güncellemesiyle birlikte 50’den fazla inovasyona imza attı ve bu özellikleri kullanıcılarının deneyimine sundu. Kullanıcılar artık daha uzun aralıklarla rezervasyon yapabiliyor. Translation Engine teknolojisini kullanmaya başlayan şirket, 60’dan fazla dilde eş zamanlı çeviri desteği sunuyor. Bu sayede konaklama mekanları hakkında yapılan yorumlar kullanıcılar için daha rahat okunur hale getiriliyor. Çalışma yöntemlerinin değişmesi de uygulamada yapılan değişiklikleri etkiliyor. AirBnb mekanların internet hızını doğrudan kullanıcılarla paylaşıyor.

Hazar Üstün